Telenor enige med BT

Hermansen/Bonfield

Hermansen/BonfieldAvtalen vil trå i kraft når BTs bud på Esat Telecom er godtatt og godkjent, heter det i en pressemelding fra Telenor.

Klokken 11.00 i dag vil Telenor holde en pressekonferanse om innholdet i avtalen med BT. ITavisen kommer tilbake med ytterligere dekning fra denne.

Avtalen
Forutsatt at BT får overta Esat Telecom innebærer avtalen mellom Telenor og BT at:

Annonse

(a)Telenor kan bytte sin eierandel på 49,5 prosent i Esat Digifone med en eierandel på 33 prosent i Esat Telecom.

(b)Dersom Telenor utøver denne muligheten, har Telenor i tillegg adgang til å øke sin eierandel i Esat Telecom med inntil 49,99 prosent til en pris på totalt 624 millioner USD (pluss renter). BT forbeholder seg retten til å opprettholde kontroll over Esat Telecom og rett til å utpeke styreformann i selskapet.

(c)Dersom Telenor ikke utøver rettighetene skissert i (a), skal Telenor selge sin eierandel i Esat Digifone til Esat Telecom for 1237,5 millioner USD

Venner igjen
dermed ser det ut tikl at BT og Telenor er blitt venner igjen.

”Vi er svært glad for avtalen med Telenor og ser fram til å bygge videre på et allerede utmerket godt forhold” sier konsernsjef Sir Peter Bonfield i BT i Telenors pressemelding.

Konsernsjef i Telenor, Tormod Hermansen, sier han er svært fornøyd med dette utfallet.

”Vi har nå muligheten til å utvide vår sterke satsing i Irland, og ser fram til å arbeide videre med BT for å oppnå dette,” sier Hermansen.

Annonse
Annonse