Krever gode Telianor-svar

Nilsen, Oddvard

Nilsen, Oddvard

I dag, torsdag, ble det kjent at samferdselsminister dag Jostein Fjærvoll kan ha unnlatt å orientere Stortinget om sentrale juridiske betenkninger han fikk fra rådgivere om fusjonsavtalen mellom Telenor og Telia.

Rådene til Fjærvoll pekte nettopp på situasjoner der styrelederens dobbeltstemme kunne bli avgjørende uten at norske styremedlemmer hadde innflytelse.

Annonse

Hett tema
Dette blir nå et hett tema i den varslede åpne stortingshøringen.

Har vi nå en parlamentariske situasjon – med regjeringskrise?

– Det er det for tidlig å si. Men alvoret har steget, sier samferdselskomiteens leder til ITavisen, og tilføyer:

– Men svarene han (red. anm.: Fjærvoll) har må bli gode.

Betyr det at Stortinget ikke fikk vite nok om fusjonsavtalen da den ble behandlet i Stortinget?

– Det er det som høringen må avklare: Hva regjeringen visste, og om det var informert om dette i proposisjonen som ble fremlagt, sier Nilsen.

Går mot regjeringskrise?Han er forsiktig med å spekulere i hva konsekvensene av manglende informasjon til Stortinget vil være.

Men det er på det rene at det i det parlamentariske system er meget alvorlig at regjeringen underslår opplysninger for Stortinget. Så alvorlig at det kan føre til regjeringens fall. Men det forutsetter at noen partier, det vil si Arbeiderpartiet, er villige til å ta over.

Akkurat nå kan Torbjørn Jagland, på grunn av dårlige meningsmålinger og medlemskrav om innflytelse, bli tvunget til å ta regjeringsmakt av sine egne.

Annonse
Annonse