Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Auksjonsfirma beskyldes for prisfusk

Er det mulig å spare på å kjøpe på Internett, og er det mulig å stole på de oppgitte prisene? Det svenske selskapet Letsbuyit.com beskyldes for prisfusk i Danmark, og er stengt ute fra Tele Danmarks portal Opasia.

Den danske avisen Jyllandsposten har foretatt en sammenligning av priser som er oppgitt som gjeldende på Internett, og på hvilke priser som varene omsettes for i butikkene.

– Prisene hos det svenske Internettselskapet Letsbuyit.com viser seg i flere tilfelle å være direkte villedende, heter det i Jyllandsposten.

– Dette er jo grovt. Det viser at man ikke kan stole på firmaet, sier det danske Forbrugerrådets økonom Lars Christensen til avisen.

Fjernet pekere
Undersøkelsen har ført til at Tele Danmark har fjernet alle henvisninger til Letsbuyit fra sin hjemmeside Ospasia.

Uenig
Letsbuyit.com er uenige i at man opererer med kunstig høye priser. Informasjonssjef i selskapet Camilla Rose Hensen kaller Jyllandsposten en ”sammenligning av epler og pærer”.

– En markedspris er ikke det samme som en veiledende pris. Samtidig har ikke leverandørene interesse av å sette de veiledende prisene for høyt. Markedsprisene er en gjennomsnittspris, og det er derfor ikke underlig at flere forhandlere har lavere priser, sier Hensen.