Engelsk storsatsing på WAP

Tilbudet kommer på luften senere i år – og det skal i følge selskapets ledelse få et langt mer tiltalende og fengende navn enn Vodafone.

Vodafone Airtouch har de siste ukene fått mye omtale på grunn av det fiendtlige oppkjøpsforsøket mot tyske Mannesmann. Nå, bare noen uker før oppkjøpstilbudet går ut på dato 7. februar, ønsker åpenbart Vodafone å fortelle at selskapet også er sterk på teknologi. Derfor kom meldingen om at selskapet i løpet av de kommende to årene skal bruke 150 millioner dollar, 1,2 milliarder kroner, på sitt mobile Internett.

Alle teknologier
Det er ikke snakk om noe rendyrket WAP-tilbud: Selskapets tjenester skal være tilgjengelig via SMS, WAP, PDA-teknologi og vanlige PCer og det skal etter hvert bli et verdensomspennende tilbud for alle de operatører hvor Vodafone/Airtouch er representert. Vodafone har i dag 35,5 millioner mobilkunder i 25 land., mens målet er å nå 48 millioner kunder hvis Mannesmann-fusjonen blir akseptert.

Annonse

En lang rekke hjelpere
IBM skal ha ansvaret for design, utvikling og administrasjon for det nye systemet. Sun-Netscape skal levere sine iPlanet-produkter, inkludert servere, infrastruktur og kommunikasjonsprodukter. Psion vil tilby programvare basert på operativsystemet EPOC, mens Nokia og Ericsson foreløpig får hovedansvaret for å tilby WAP-terminaler. I tillegg kommer leverandører som Infospace, Charles Schwab og Travelocity.com/ Sabre til å levere innholdstjenester.

Mobilt VPN
Versjon 1. av den nye portalen vil være tilgjengelig i juli, mens versjon 2, som også vil gjøre det mulig for kundene å etablere private VPN-løsninger, vil komme innen utgangen av året.

Annonse
Annonse