1 million wap’er neste år

wap-telefoner

wap-telefoner

– Norden ligger nesten på høyde med USA i bruk av Internett, når det gjelder mobile enheter er de suverene. Etterhvert som resten av Europa når nordisk standard, kan gapet mellom Europa og USA forsvinne, sier Dr. Therese Torris i Forrester til ITavisen.

Etter at WAP-telefonene endelig er kommet, vil fokus rettes like mye på utbredelsen av WAP’ene, som tradisjonell mobilpenetrasjon.

Annonse

Finland topper
I år beregner Forrester at omlag 150 tusen nordmenn vil bruke WAP-tjenester, men det øker raskt til 753 tusen neste år. Dette tilsvarer en WAP penetrasjon på cirka 17 prosent.

Finland med sin befolkning på 5 millioner vil ha 193.000 WAP-abonnenter i år, som øker til i underkant av en million neste år.

Sverige må ta til takke med en tredjeplass og kun 310.000 mobile Internett brukere i år. Neste år øker tallet til 1,39 millioner som tilsvarer en penetrasjon på 15 prosent.

Europa sliterIkke uventet trekke befolkningstungvektere som Tyskland og Frankrike ned. Neste år vil fortsatt mindre enn 10 prosent surfe mobilt der i gården.

Annonse
Annonse