BT byr mest for Esat

BT byr 5 milliarder kroner mer enn Telenor for Esats aksjepost i det irske teleselskapet, i følge NRK. BTs tilbud er vel 18 prosent høyere enn Telenors tilbud. Styret i det irske teleselskapet har allerede anbefalt budet.

Kamp
Esats styreformann Denis O’Brien støtter også oppkjøpet og sier at han vil selge sine 14 prosent av selskapet til BT. O’Brien sier han skal fortsette som styreformann og adm. dir. i følge nyhetsbyrået Bloomberg News.Telenor har siden i høst prøvd på et fiendtlig oppkjøp av Esat. Telenor og Esat eier i dag hver 49,5 prosent av Esat Digifone, som er Irlands nest største mobilselskap.

Tirsdag var det ikke mulig å få kontakt med konsernledelsen i Telenor, som satt i telefonkonferanse og diskuterte Esat.

Annonse

– BTs tilbud er svært høyt, sier Telenors talsmann Dag Melgaard. Til nyhetsbyrået Bloomberg blir det også sagt at en i Telenor regner med at “trolig ikke blir noe problem å samarbeide med BT.”

Omsetningen øker
Esat kunne tirsdag melde om sterk vekst siste kvartal.Antallet mobilkunder steg med 23 prosent siden forrige kvartal, omsetningen på fastnettet steg med 28,6 prosent siden forrge kvartal. Antallet bedriftskunder steg med 38 prosent til 12.720.

Vekstmulighetene regnes for sterke i Irland. Bare en av tre irer har mobiltelefon, og den økonomiske veksten var på hele 8.6 prosent i fjor.

Annonse
Annonse