Norges største nettsenter

Tilbudet skal gjøre det mulig for leverandører å lansere nettbaserte tjenester uten tunge investeringer i eget datasenter

– Det raskt voksende markedet for leveranse av applikasjoner og kommersielle tjenester på Internett er målet med investeringen. Samarbeidet omfatter installasjon av Norges største virksomhetskritiske Sun plattform, heter det i en melding fra administrerende direktør Bjørn Carlsen i EDB Teamco.

Sikkerhet
– Vi har stor pågang fra kunder som etterspør fleksible løsninger som kan skaleres etter behov. Vi trenger også datasenter-kapasitet tilpasset kunder som ønsker å sentralisere og konsolidere eksisterende IT-løsninger med høye krav til oppetid og døgnkontinuerlig drift. Dette er noe av det vi bygger opp med denne leveransen, sier Carlsen.

Annonse

Avtalen omfatter leveranse av en ny Sun Enterprise 10000 Server og oppgradering av en tilsvarende maskin . Disse skal kobles i klynge.

Nye marked
– De største internasjonale aktørene innen outsourcing og nettbaserte tjenester benytter vår teknologi. Sammen med dem og ledende partnere i internett-industrien utvikler vi nye markeder og nye teknologiske løsninger som norske aktører kan dra nytte av. Alt vi leverer er utviklet for nettet, og vår jobb er å hjelpe EDB Teamco til å utvikle sitt tjenestespekter og overføre Suns internasjonale erfaring, sier direktør Jørgen Myrland i Sun Microsystems.

Getronics er tredje part i samarbeidet, skal levere maskiner og tjenester knyttet til denne avtalen.

EDB Teamco inngår i EDB konsernet som består av 8 selskaper med til sammen 2.300 ansatte og en omsetning på vel 3 milliarder kroner. EDB Teamco har om lag 400 ansatte med avdelinger i Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim og Bodø.

Sun Microsystems Inc. er en av verdens ledende datamaskinleverandører av åpne systemer, nettverksløsninger samt internett-og intranetteknologi. Selskapet har en omsetning på ca 12 milliarder dollar og 27.000 ansatte i mer enn 170 land

Annonse
Annonse