IBM støtter Linux

Linux-penger

Linux-penger

Linux får sin kanskje hittil varmeste omfavnelse når IBM velger å samle all sin støtte til det alternative operativsystemet.

– Vi tror at vi nå står foran et viktig skifte i den teknologiske verden, sa IBMs Sam Palmisano i et intervju fredag. Han lover at alle av IBMs viktige produktlinjer skal klargjøres for Linux. Palmisano blir sett på som kronprinsen i IBM, hevder telegrambyrået Reuters.

Annonse

Næringslivet
En ny enhet i IBM vil få ansvaret for Linux-satsingen. Enheten skal ledes av Irving Wladawsky-Berger, som står bak IBMs strategi på Internett. Om kort tid vil det også bli satt opp et eget salgsnett.

I følge Reuters mener analytikere at IBM nå er produsenten av PC’er som har gjort mest for å støtte Linux. Telegrambyrået mener IBMs valg kan være til skade for Unix, og dermed rivalen Sun Microsystems.

Annonse
Annonse