Kina freder Windows

Nyheten om statlig boikott av Microsoft kom fra avisen Yanghcheng Evening News onsdag.

Det kinesiske IT-ministeriet sa at det måtte gjøre denne ”spesielle kunngjøringen for å rette opp inntrykket” etter meldingen om at statsapparatet ikke skulle ta i bruk Windows2000, og at offentlige programvarehus ikke skulle utvikle applikasjoner for systemet.

Aldri vært på tale
I følge Reuters ble en melding lagt ut på departementets Web-side hvor det står at en slik boikott overhode ikke har vært på tale.

Annonse

– Mitt departement har aldri besluttet noe slikt, og heller ikke forlangt det av andre, sa Zhang Qui, som leder departementets avdeling for elektronikk og IT-produkter.

Storbruker
Også Michael Rawding, Microsofts regionsjef for Kina, sa at han hadde fått meldinger fra toppfolk i departementet hvor nyheten ble avkreftet.

– Det er et rykte uten noe basis i virkeligheten, sa Rawding til telegrambyrået. Han påpekte at den kinesiske regjeringen i dag er storbruker av Windows NT og at han regner med at lanseringen av kinesisk Windows2000 i mars vil gå som planlagt.

– En rekke regjeringsorganer er meget aktive brukere av Windows NT, de vurderer Windows 2000 nøye og er svært opptatt av det nye produktet, sa Rawding.

Annonse
Annonse