DinSide skyter på SOL

Steen, Bernhardt.jpg

Steen, Bernhardt.jpg– De har prøvd alle skitne knep utenom torpedo, hva blir det neste, sier Bernhard Steen til ITavisen.

Han er rystet over beskyldningene som er kommet fra SOL og at de gikk til namsretten og ba om forføyning uten å informere DinSide.

Han sier SOL hele tiden har vært orientert om at DinSide har ligget i forhandlinger med mulige interessenter, til tross for at SOL hevder det motsatte. ITavisen presentere nedenfor en av de sentral e-postmeldingene som er sendt partene i mellom.

Annonse

SOL og DinSide var i forhandlinger om en felleseid tjeneste i høst, noe som strandet da de ikke ble enige om eierandeler. Da truet SOL med at de ville finne seg en annen dansepartner.

Etter at disse forhandlingene strandet, valgte SOL å innlede samarbeid med en annen auksjonstjeneste, mens DinSide solgte ut auksjonstjenesten til britiske QXL i desember for 170 millioner kroner i aksjer.

Verdifulle kunder
Stridens kjerne ligger rundt kundedatabasen til auksjonstjenesten. Ifølge avtalen skulle denne være felleseied. Men DinSide hevder hårdnakket at SOL lovte å ikke bruke denne til konkurrerende virksomhet –derfor stoppet de datastrømmen med kunder til SOL.

– Det har vi dokumentasjon på at de skriver at denne databasen kun skal brukes til målrettet markedsføring – ikke konkurrerende virksomhet, sier Steen til ITavisen.

Sol uenig
Her er imidlertid SOL sjef Kristin Skogen Lund helt uenig

– Det står ikke noe sted i avtalen at vi ikke kan konkurrere når samarbeidet tar slutt. Vi ville aldri si fra oss retten til å satse på en auksjonstjeneste, sier hun til ITavisen.

– Er du ute etter å kreve vederlag fra DinSide for salget til QXL?

I utgangspunktet er vi kun ute etter kundedataene, men jeg vil ikke utelukke framtidige krav, sier hun.

SOL krever i namsretten at alle kundene til DinSide/QXL auksjon skal få tilbud om å bli registrert hos SOL.

E-postmeldingen
ITavisen presenterer her det som angivelig skal være en av de sentrale e-postmeldingene der DinSide hevder å ha orientert SOL om salget av auksjonstjenesten:

Sent: 11. august 1999 17:41

To: ‘Klaus R. Nyengaard’; Bernhard Steen
Cc: Anna Fornek (E-post); Stig Waagbø (E-post); Kirsten Idebøen
(E-post); Styret
Subject: Veien videre

I løpet av sommeren har vi fått inn et solid bud på DinSide Auksjon.
Et utenlandsk firma ønsker å legge en god del penger på bordet — og satse i Skandinavia.
Jeg tror det er litt tidlig å selge ut, men må jo ta budet alvorlig.

Hva skjer med SOL/DinSide Auksjon. Kan vi regne med å få avsluttet diskusjonen vår i nær fremtid, eller må vi velge andre alternativer?

Bernhard

(e-postmelding slutt)

Annonse
Annonse