CE blir Pocket PC

Gates, Bill (Telecom 99)

Gates, Bill (Telecom 99)Det er ingen tvil i bransjen: 3Coms Palm Pilot er vinneren blant de håndholdte maskinene, samtidig som europeiske Symbian er på vei oppover. Men Microsoft og Bill Gates gir seg ikke:

Neste versjon
Nå kommer neste versjon av Windows CE, som får navnet Pocket PC og som skal tilby blant annet muligheten til å lese elektroniske bøker via en ny applikasjon – som (overraskende nok) har fått navnet Microsoft Reader.

Selskapet kommer også til å inngå en allianse med nettbokhanelden Barnes and Nobel for å tilby slike bøker.

Annonse

MP3
PocketPC kommer også til å ta i bruk Clear type, som gjør det enklere å lese skjermfonter, samtidig som systemet får støtte for Windows Media Player.

Dermed blir det enklere å spille av musikkfiler, gjerne i MP3-format, på CE-maskinene. Men Bill Gates, som introduserte Pocket PC på CES-messen i Las Vegas onsdag, sa ingenting om når produktet blir tilgjengelig.

Annonse
Annonse