Hopp til navigasjon Hopp til innhold

SOL vil steke DinSide

Kampen mellom SOL (Scandinavia Online) og DinSide tilspisser seg ytterligere i dagene før rettsaken. SOL mener DinSide farer med usannheter og har solgt ”annen manns eiendom.”

SOL Scandinavia Online
Ifølge en pressemelding fra SOL hevder de at selskapet inngikk avtale om felleseie og lik disposisjonsrett over kundedatabasen.”DinSide stoppet imidlertid informasjonsstrømmen til SOL allerede i oktober i fjor, og har senere ikke villet medvirke til å gjenopprette datastrømmen. DinSide hevder i media at dette ble gjort for å hindre SOL i å bruke dataene i konkurrerende auksjonsvirksomhet etter samarbeidsavtalens utløp” hevder selskapet i pressemeldingen.

– Det er imidlertid ingen konkurranseforbud nedfelt i avtalen når det gjelder eiendomsrett og råderett til kundedatabasen når samarbeidet opphører, sier adm. direktør i SOL Kristin Skogen Lund i SOL.

”Positivt feil”
Lund hevder videre at påstander om at SOL ikke innehar konsesjon fra Datatilsynet for oppbevaring av kundedataene er ”positiv” feil.

Selskapet reagerer videre at DinSide salg av tjenesten til QXL,

– Dette oppfatter vi som salg av annen manns eiendom, sier Lund.

Til tross for forsøk på å nå adm. direktør Bernhard Steen i DinSide på kontoret og mobil, lyktes det ikke ITavisen å få noen kommentar fra den annen part.