Svenskene kjøper WebOn

Aas-Haug, Jon Anders

Aas-Haug, Jon AndersSå har det skjedd nok en gang: Svenskene som kjøper opp norske Internett-selskapet. Denne gangen er det WebOn der eierskapet forsvinner over kjølen.Betalingen skjer gjennom en rettet emisjon der selskapets nåværende eiere sammenlagt mottar 6,25 millioner aksjer i Drax Holding AB, heter det i en melding fra WebOn.

Drax Holding AB har kjøpt samtlige aksjer i det norske selskapet WebOn AS.

Ville ha e-handel
– Gjennom denne handelen forsterker Drax Holding ytterligere sin kompetanse innen utvikling og implementering av handelssystemer for Internett, sier Philip Edner, styreformann i Drax Holding AB.

Annonse

– Drax Holdings forretningsmodell gir WebOn AS det beste av to verdener: WebOn AS beholder den fleksibilitet og hurtighet som er nødvendig for å konkurrere i Internettbransjen, samtidig som WebOn får fordeler som et stort selskap gjennom Drax Holding. Drax har en meget spennende og fremtidsrettet forretningsmodell, sier adm. direktør Jon Anders Aas-Haug i WebOn AS.

Forventer vekst
WebOn AS hevder å ha omsatt for vel 6,3 millioner kroner i 1999. De forventer en kraftig vekst i år 2000.

På rullende 12 måneders basis beregnes omsetningen til Drax Holding AB ca 189 millioner kroner. WebOn har i dag 15 ansatte hvilket øker antallet i konsernet til 175 personer.

Annonse
Annonse