Hopp til navigasjon Hopp til innhold

CA advarer mot Y2K-virus

Computer Associates International Inc. (CA) advarte i dag, fredag, om to nye virus. Selskapet fortalte videre at det ene viruset utløses ved overgangen til det nye årtusenet.

Virus (tegning)

CA hevder at “Trojan.Kill_Inst98” viruset vil slette alle filene på C:-driven på en infisert PC når systemets klokke går over til 01.01.2000. Viruset er visstnok spredt gjennom piratkopierte Windows 98-versjoner, samt gjennom e-post, delte stasjoner og vanlige disketter, skriver CNN.

Før årtusenet skifter endrer “Trojan.Kill_Inst98” KEYB.COM-filen på maskinen slik at Windows benytter spansk tastatur.

Ny orm
Selskapet advarte videre om et nytt worm-virus som bruker adresselistene i Microsoft Outlook til å formere seg gjennom e-postmeldinger. Er maskinen infisert kan viruset få PC-en til å loade inn viruset hver gang maskinen startet, noe som fører til en ny formeringsrunde.

Viruset lager en beskjed med emnet “Please read” og beskjeden “Hey, you really need to check this file I sent you….please check it out as soon as possible.” Vedlagt ligger det en fil som heter “Tune.VBS”.

Du kan finne mer informasjon om “VBS.Tune.A” og “Trojan.Kill_Inst.98” på www.cai.com/virusinfo.