Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nokia 8850 – diskré stil

Litt lettere, litt mindre og litt stiligere. Det er de umiddelbare forskjellene på Nokia 8850 (bildet) og selskapets tidligere sølvtelefon – 8810.

Nokia 8850
For telefonene er i utgangspunktet veldig like. Har du sett 8810 vet du hvordan 8850 ser ut. Men den nye modellen i børste stål-look er både mindre og lettere enn forgjengeren.

ITavisens førsteintrykk er at dette er en dresstelefon, som er liten nok til ikke å virke prangende, samtidig den garantert vil vekke oppmerksomhet i omkretsen når du viser den frem (noe vi har erfart).

Slipper fingermerker
8850s skall er mer matt enn på forgjengeren. Dermed slipper man ”stygge” fingeravtrykk på telefonen. Ulempen er at man ikke kan speile seg i telefonen, dersom det er noe mål…

Også tastaturet har fått en litt stiligere finish på den nye Nokia-telefonen. Tastaturet er sølvfarget og ikke svart slik det er på 8810. Men store fingre vil ha mer trøbbel på 8850. Tastene er nemlig redusert enda mer enn på sølvversjonen.

Lav batteritid
Telefonens mangel på størrelse går nok ut over lyttetiden (standbytiden) og taletiden.

Ifølge Nokia har 8850 en taletid på opptil 3 timer og 20 minutter, og en beredskapstid på opptil 150 timer.

Innebygd ordbok
Skjermen viser opptil fem linjer tekst og grafikk og telefonen har mulighet for å sende og motta symboler og bilder. En stilfull blå bakgrunnsfarge gir 8850 en executive-look.

I likhet med de andre nye Nokia-telefonen har 8850 innebygd ordbok og mulighet for prediktiv tekst. Det er mulig å bruke stemmestyrt oppringing på åtte ulike numre.

8850 har mulighet for infrarød kommunikasjon med PC-en, ifølge Nokia uten at programvare er nødvendig. ITavisen har ikke sjekket denne muligheten ennå, men fungerer det som lovt, kan du glemme kabler.

Liten: 70 cm3
8850 veier 91 gram, mens forgjengeren 8810 har en vekt på 99 gram. Dessuten har telefonen et mål på 70 cm3 i motsetning til 8810 med sine 88 cm3.

Ifølge Nokia vil prisen på deres 8850-telefon, som er en tobåndstelefon, ligge på om lag 6.500 kroner.

ITavisen har imidlertid sett annonser der telefonen har en pris på 11.000 kroner. Andre steder er telefonen til salgs for en pris lik det Nokia lover.

Skal vi utsette noe på denne mobiltelefonen, må det være at baklokket (som ikke er en del av batteriet) virker noe slarkete selv på en ny telefon. Men en låseanordning hindrer likevel at baklokket kan falle av.

Vår redaksjon kommer tilbake med en grundigere test av telefonen like etter nyttår.

Stikkord: Mobil