Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Portal som funker

Funksjonshemmede og kronisk syke har etablert et virtuelt samfunn på Internett basert på det de mener er ”egne behov og interesser”.

Samfunnet er brukernes eget nettsted og er kommet i stand på initiativ fra funksjonshemmede brukere og interesseorganisasjoner, heter det i pressemelding fra FunkWeb.

IT bedriften FunkWeb AS, som er eiet av Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO), har utviklet og driver [email protected] for brukerne. FunkWeb AS ble etablert i 1997 og har i dag ca. 20 ansatte.

Erling Behrens Nygaard fra FunkWeb er redaktør for [email protected], som er utviklet med økonomisk støtte fra Norges Forskningsråd og legemiddel-selskapene Glaxo Wellcome, Pfizer og MSD.

[email protected]
[email protected] heter samfunnet som nå har inntatt sin plass på nettet, og som er stedet hvor man møtes, deler erfaringer og får informasjon knyttet til aktuelle temaer.

Gjennom portaltjenesten i [email protected] har alle som ønsker å ta del i eller besøke samfunnet et trenet øye som finner frem i en verden av informasjon og muligheter.

Møteplass
I følge pressemelding vil [email protected] også være en møteplass mellom funksjonshemmede og kronisk syke og alle som har behov for informasjon om funksjonshemninger og kroniske sykdommer.

”Behovet for mer informasjon er stort blant for eksempel lærere, klassekamerater, arbeidsgivere, kjærester og pårørende for å nevne noen. For disse vil [email protected] kunne være inngangsporten til alt som har med funksjonshemninger og kronisk sykdom å gjøre, samt et sentralt møtested” melder FunkWeb.

Tilpasset synshemmede
[email protected] er tilpasset synshemmete brukeres behov og foreligger i ren tekstversjon, og er med det også tilgjengelig for blinde som har leseliste tilknyttet sin PC.

Les mer om [email protected]www.funkalfa.net