Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor tappet Telia

Telia mangler kompetanse på Internett etter at selskapet Nextra ble skilt ut som Internettoperatør. Nå eies selskapet av Telenor, men Telia vil kjøpe det.

Telia logo

– Det vil være destruktivt for alle alle. Personalet vil ikke tilbake til Telia, sier Olle Waktel. Han er adm. dir. i Nextra, og kom i likhet med flesteparten av de 30 ansatte fra Telia.

Vil fortsette i Telenor
– Siden det ble klart at fusjonen ville sprekke har jeg diskutert framtiden med så godt som hele personalet, og ingen vil tilbake til Telia, sier Waktel til den svenske næringsavisen Dagens Nyheter.

Telenor har en annen driftsmodell enn Telia når det gjelder Internett. Svenskene hadde i liten grad skilt ut Internett som egen avdeling.

Kjøper selskapet
I følge Telias konserndirektør Stig-Arne Larsson er det oppnådd enighet med Telenor om å kjøpe tilbake Nextra, og at dette vil skje i løpet av et par uker. Han håper at de fleste vil fortsette i selskapet.

Fortsatt i Sverige
– Vi kommer fortsatt til å ha selskapet Nextra i Sverige i en eller annen form. Så får personalet selv velge hvor de vil jobbe, sier Telenor Nextels Arne Cartridge, til Dagens Industri.

Telia har allerede kjøpt en helside i storavisen Dagens Nyheter og annonsert etter et tjuetalls personer med kompetanse på Internett.