Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor på irsk julehandel

Telenor melder at de har hevet budet på aksjene i irske ESAT Telecom fra 72 amerikanske dollar per aksje til 85 dollar.

Tidligere hadde det fusjonerte selskapet Telia og Telenor budt totalt 1,6 milliarder dollar for det irske selskapet. Det nye tilbudet høyner budet til vel 1,9 milliarder dollar, eller noe over 15 milliarder norske kroner.

Irsk skepsis
Tidligere denne måneden avviste ESATs styreformann Denis O’Brien tilbudet, og karakteriserte det som er fiendtlig. Nettavisen Total Telecom hevder at også det nye tilbudet vil bli avvist. Det er ventet en pressemelding fra ESAT senere i dag.

Alvor
– Det irske markedet er en viktig del av vår strategi, og vi ønsker å ekspandere i Irland. Vi forsøkte å få en anbefaling av vårt forslag. Når dette ikke kom så bestemte vi oss for å fremsette tilbudet direkte overfor aksjeeierne, sier konsernsjef i Telenor Tormod Hermansen.

– Det økte tilbudet viser at vi mener alvor. Vi ønsker en rask løsning, siteres Hermansen av nyhetstjenestenesten Reuters.

Aksjekursen steg
På New Yorks børs Nasdaq steg kursen på Esats aksjer med over ti dollar, og Reuters melder om en kurs på 91 dollar.

Telenor meldte i går, tirsdag, at de har overtatt aksjene i Newtel Ireland AB som opprinnelig var det budgivende selskapet overfor Esat Telecom, og at selskapets navn er endret til Telenor Ireland AB.

Dersom budet blir akseptert er dette Telenors største investering noen gang, og reflekterer det nye Telenorkonsernets fremtidige ambisjoner.

Stikkord: Mobil