Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Stento kjøper Philips-avdeling

Stento kjøper Philips sin virksomhet innenfor intercom og sykesignal. Omsetningen for denne avdelingen var 55 millioner kroner i 1999.

95 prosent av dette salget skjer utenfor Norge. Stento vil overta 23 ansatte i virksomheten, anleggsmidler, lager og produktrettigheter. Produktene leveres av underleverandører, og virksomheten er lokalisert i Oslo.

Sikkerhet
Kjøpet innebærer at Stento styrker sin posisjon i markedet for kommunikasjons- og sikkerhetssystemer, heter det i en melding fra selskapet. Stento har definert helsesegmentet, sammen med bank/finans, politi/fengsel og industri/flyplasser som sine satsningsområder.

Eksport
Kjøpet innebærer også at Stento får tilgang til Philips nye og avanserte system innen området sykesignal.
– Dette er et stabilt voksende marked, og Stento vil nå tilby produktene gjennom sitt globale distribusjonsapparat for å få en bedre markedsdekning. Virksomheten har også en god markedsposisjon i Asia, heter det i en melding fra Stento.

Virksomheten vil bli overtatt med virkning fra 1. januar 2000.