Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor og Sun partnere

– Avtalen vil styrke Telenor Mobil i selskapets ambisjon om å bli en internasjonalt ledende aktør på mobilt Internett, heter det i en melding fra Telenor Mobil. Selskapet inngår partnerskap med Sun.

– Partnerskapet med Sun har et stort potensiale dersom vi lykkes med de første fellesløsningene for mobilt internett, sier adm.direktør Stig M. Herbern i Telenor Mobil.

Viktig i Norden
Herbern sier samarbeidet med Sun-Netscape Alliance er basert på Telenor Mobils renommé og spisskompetanse innen Internett og Internett-produkter.

I første omgang er det snakk om å utvikle en elektronisk avtalebok/kalender fra Sun-Netscape Alliance med kombinert web og wap-tilgang. Til våren skal tjenesten lanseres med tilgang både fra web og wap. Kalenderen skal hente innhold fra nettet og også være koblet opp mot betalingsløsninger.

Avansert
– Sun har på sin side valgt Telenor Mobil som partner fordi selskapet er en av verdens mest avanserte og fremtidsrettede mobiloperatører, som blant annet har kommet langt i utviklingen av WAP-tjenester, sier adm. direktør Jørgen Myrland i Sun Microsystems.

Samarbeidet innebærer nær kontakt mellom selskapenes produkt- og utviklingsorganisasjoner. Partene vil også utveksle markeds- og salgserfaringer med sikte på kontinuerlig forbedring av produkter og tjenester til sluttkunder.

I telebransjen hevdes det at i løpet av tre til fire år vil det være flere som benytter mobil tilgang til Internett, enn PC-tilgang.