Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nytt Nei fra Kark

Den svenske næringsministeren Björn Rosengren ville begrense Jan-Åke Karks fallskjerm. – Da slutter jeg, sier Kark, og risikerer å få 10 ekstra millioner.

Telia AB

Telia- Telenorkarusellen snurrer videre og blir enda mer absurd, heter det i svenske Aftonbladet.

Tirsdag sa næringsminister Rosengren at han skulle forhandle på nytt om Telianors styreleders Jan-Åke Karks ansettelsesavtaler.

På en skurrete linje fra Thailand svarte Kark at han ikke var interessert i mindre penger, eller en annen jobb. Og slutter Kark utløses fallskjermen.

Rosengren kvistes
Rosengren sitter i en revesaks, skriver Aftonbladet, og hevder ministeren nå har tre muligheter:

 • Enten får Kark 21,6 millioner svenske kroner for å lede Telia i fire år. Selv om Telia er betydelig mindre enn et fusjonert selskap blir lønna den samme.
 • Rosengren kan plassere Kark i en annen stilling, uansett hva Kark synes. Men lønna blir uforandret. Avtalen om fire år kan ikke endres.
 • Det siste alternativet er at Kark sies opp. Da utløses en fallskjerm på 10,8 millioner svenske kroner i tillegg til lønna. Totalt 32,4 millioner svenske kroner, som tilsvarer 30,450 millioner norske kroner.

  Godt betalt «pliktarbeide»
  Om Kark er normalt begavet så må han se at han sitter med en gyllen mulighet, skriver Aftonbladet, og mener at fra Karks ståsted er det verste som kan hende er han under fire års ”pliktarbeide” kan tvinges til å jobbe med noe han ikke setter pris på.

  Aftonbladet kommenterer syrlig:
  Gratulerer Jan-Åke. Det er ikke alle som har så mange millioner i en liten eske. Og ytterligere 10,8 innen rekkevidde.

 • Stikkord: Mobil