Hopp til navigasjon Hopp til innhold

1 av 3 på mobilt Internett

Internett via mobiltelefon kommer til å bli viktig. En fersk rapport viser at hver tredje europeer vil bruke mobiltelefonen for å få tilgang til Internett i 2004.

Ericsson R320 (WAP)
Den nye rapporten er utarbeidet av Forrester Research. Rapporten viser (kanskje ikke overraskende) til at Europa er ledende i verden når det gjelder mobilbruk.

219 millioner brukere
Dersom prognosene viser seg å slå til kommer det til å være omkring 219 millioner brukere av mobilt Internett i Europa i 2004.

117 millioner av EUs befolkning bærer mobiltelefon. En stor del av disse gjør allerede bruk av datamulighetene i GSM-nettet, blant annet ved tekstmeldinger. At WAP-muligheten er på vei inn i alle mobiltelefoner vil også bidra til at Internett blir mer mobilt.

Aggressive selskaper
– Europeiske selskaper er aggressiv i utviklingen av tjenester og nettsteder for mobile terminaler. Det eneste som kan begrense suksessen for mobilt Internett er at brukerne ikke får den tilgangen til tjenestene som de ønsker, sier Matthew M. Nordan i Forrester Research.

Han tror imidlertid at brukerne kommer til å presse på for å tvinge operatørene til å ha åpne Internett-tjenester som alle har aksess til.

Stikkord: Mobil