Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Norske kart på nett

Etter nyttår samles hele det offentlige Norge i nettportalen Norge.no. Interaktive kart skal hjelpe deg å finne fram i stat og kommune.

Norge.no samler statlig og kommunal informasjon i ett nettsted, og viser veien til etater og kontorer med interaktive kart. Dermed kan du finne veien til biblioteket, likningskontoret eller trygdeetaten fra pc-en din, skriver Newswire.

Nettportalen (www.norge.no) er et samarbeidsprosjekt mellom Kommunenes sentralforbund og Arbeids- og administrasjonsdepartementet.

Kart viser vei
– Kartene gir svært verdifull merinformasjon. Nå kan brukerne få vite nøyaktig hvor de skal gå for å få hjelp, sier leder Ove Nyland i nettprosjektet Norge.no.

Han mener portalen vil gjøre det blir mye lettere å finne fram i det offentlige Norge.

– Portalen er rettet både mot folk flest og mot forvaltningen. Den skal inneholde lenker og søkeverktøy som peker til alle offentlige etater, all informasjon og alle tjenester, forteller han.

Felles profil
I dag er de fleste norske kommuner på nett. Typisk informasjon er oversikt over lokale ressurser, som skoler, kulturinstitusjoner og kommunal administrasjon. Mange kommuner legger også ut lokale nyheter.

Pr i dag er det opp til hver enkelt kommune hvordan nett-tjenesten ser ut og hva den tilbyr, men på sikt vil alle kommunene få en felles nettprofil.

Nettportalen Norge.no vil være operativ i løpet av januar.

Verdiøkende tjeneste
Det er grimstadbedriften Ugland Totalkart som har levert kartløsningen til Norge.no. Thor Geir Langåker forteller at kartvisning på Internett er en løsning stadig flere bedrifter velger.

– Både bedriftene og det offentlige innser at geografisk informasjon på nettet er svært viktig. Kart hjelper forbrukerne å finne fram, sier Thor Geir Langåker i Ugland Totalkart.

Gjennom samarbeid med Statens kartverk har Ugland tilgang til all kartinformasjon i Norge. Informasjonen kan skreddersys etter kundens behov.