Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Tormod står han av

Tormod Hermansen (bildet) ser ut til å overleve fusjonsbruddet mellom Telenor og Telia. Han vil fortsette som konsernsjef i Telenor, og avviser skyld for sammenbruddet.

Hermansen (glad)
Statsminister Kjell Magne Bondevik vil ikke sparke Tormod Hermansen etter at fusjonen mellom Telenor og Telia brøt sammen. Det ble klart på enn pressekonferansen i kveld, torsdag.

Og Hermansen selv har heller ingen planer om å trekke seg – til tross for at han to ganger har lidd nederlag i fusjonsforsøket.

Tar ikke skyld
– Jeg tar ingen skyld for at Newtel (navnet på Telenor/Telia – red. anmerk.) nå er besluttet oppløst, sa Hermansen på sin pressekonferanse torsdag kveld.

Konsernsjefen viste til det famøse styremøtet 8. oktober, der styreleder Jan-Åke Kark brukte sin dobbelstemme for å trumfe igjennom lokaliseringen av hovedkontoret for mobil til Sverige. Hermansen dette var et brudd på stemmerettsreglene, og en ”utøsende årsak” til bruddet.

Vil fortsette
Tormod Hermansen framstod langt fra som noen slagen mann på pressekonferansen. Han smilte og spøkte på sitt klumsete vis.

På spørsmål om han hadde tenkt å gå av svarte konsernsjefen følgende:

– Det blir det til det nye styret for Telenor å vurdere?

Men du vurderer altså å gå tilbake til jobben som konsernsjef for Telenor?

– Jeg ser for meg det som en mulighet, ja, sa Hermansen.

Og da er det lite som tyder på at hans dager er talte – også opposisjonspartiene på Stortinget har jo slått ring rundt Hermansen.

Derimot henger Dag Jostein Fjærvolls statsrådtittel i en tynn tråd. Arbeiderpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet har allerede varslet spissrotgang når regjeringen må forklare fusjonsbruddet i Stortinget.

Stikkord: Mobil