Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Liten og sexy Nokia-mobil

Nokias trendtelefon 8210 er så liten og sexy at det er så vidt vi tør ta i den. Førsteinntrykket er at Nokia nok en gang har laget en trendtelefon folk vil ha.

Nokia 8210

I hvor stor grad brukerne vil ha telefonen kommer selvfølgelig an på prisen. Tidligere trendtelefoner fra finnene har kostet bort imot 20.000 kroner. Så mye er ikke 8210 verdt.

Tårer i øynene
Den første ikke-mobil-interesserte vi viste telefonen frem til fikk tårer i øynene og lurte på om det virkelig var mulig. Dermed var vedkommende interessert i mobiltelefoner. Det sier litt om designet på telefonen som ble lansert på catwalken i Paris i oktober.

For folk med kontorfingre er det ingen problem å utnytte tastaturet på telefonen. For andre derimot… Ved bruk i mørket er lyset i tastaturet så dårlig at det kan være vanskelig å se tastene som ligger i ytterkant på tastaturet. Ellers er menysystemet som vanlig for en Nokia-telefon.

Lite batteri
De som liker at batteriet er integrert i telefonen vil bli misfornøyd med Nokias nye minstemann. På 8210 har nemlig Nokia separert batteriet fra telefonens baklokk. Batteriets størrelse virker nok også inn på beredskapstiden (standbytiden) og taletiden.

Ifølge Nokia har 8210 en taletid på opptil 3 timer og 20 minutter, og en beredskapstid på opptil 150 timer. ITavisen har ikke rukket å teste tidene, men det kan se ut til at de ligger et godt stykke unna maksimaltidene Nokia oppgir.

Verdens minste
Nokia 8210 er verdens minste med en vekt på 79 gram og et volum på 66 cc. Skjermen viser opptil fem linjer tekst og grafikk og telefonen har mulighet for å sende og motta symboler og bilder.

I likhet med de andre nye Nokia-telefonen har 8210 innebygd ordbok og mulighet for prediktiv tekst. Den har også mulighet for å bytte deksel i åtte forskjellige farger. Det er mulig å bruke stemmestyrt oppringing på åtte forskjellige nummer.

Glem kablene
Databrukere vil nok sette pris på at 8210 har mulighet for infrarød kommunikasjon med PC-en, ifølge Nokia uten at programvare er nødvendig. Vi har ikke sjekket denne muligheten ennå, men fungerer det som lovt kan du glemme kabler.

8210 har en datahastighet på opptil 9,6 kbps.

5.500 kroner
Ifølge Nokia vil prisen på deres 8210-telefon, som selvfølgelig er en tobåndstelefon, ligge på om lag 5.500 kroner. Så spørs det hva kjedene priser den til. 8810 ble enkelte steder priset til 20.000 kroner da den kom.

Stikkord: Mobil