Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Tormod skjulte rapport

Styreleder Jån-Åke Kark (bildet) hevder nå at konsernsjef Tormod Hermansen skjulte den aller første rapporten om hvor mobilvirksomheten burde ligge.

Kark, Jan-Åke
Kark skal ha opplyst til det svenske Aftonbladet at det forelå en rapport fra konsulentbyrået McKinsey allerede i april i år. Denne rapporten gikk inn for Stockholm som lokalisering for mobilvirksomheten. Men i følge styrelederen ble aldri denne McKinsey-rapporten lagt fram for styret.

Rapport nr. 2
I den andre rapporten, som ble levert i oktober, var det flere argumenter for Stockholm, men Oslo ble foreslått.

– Men den ble gjort om til en rapport der bare Oslo ble nevnt, sier Kark til Aftonbladet.

Det var denne rapporten som konsernsjef Tormod Hermansen la fram for styret i forrige uke.

Kark ba om rapport 3.
– Larsson ringte meg og fortalte hva som hadde hendt. Jeg ba han om å gjøre ytterligere en utredning.

– Vi var tvunget til å ha et veldig bredt beslutningsgrunnlag. Det må jeg i henhold til loven, eller kunne jeg ha fått bøter, sier Kark til Aftonbladet.

Den siste rapporten konkludere igjen med Stockholm som lokalisering for mobil. Og det er altså denne rapporten som Tormod Hermansen viser til når han mener at 1. visekonsernsjef Stig-Arne Larsson har opptrådt illojalt.

Kark tar ansvar
– Om det er noen som skal ha kritikk, så er det jeg, ikke Larsson, sier Kark.

Så langt har styrelederen ikke veket en tomme i forhold til sitt standpunkt om at Sverige og Stockholm er best for mobilvirksomheten

– Jeg har sittet i hele helgen og studert telekom-situasjonen i Sverige og Norge. Sverige er overlegent best i verden, hevder Kark.

Stikkord: Mobil