Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nokia kjøper Palm

3Com/Palm har endelig levert skilsmissesøknaden gjennom en børsnotering. 3Com avslører at Nokia og Motorola står som friere til det håndholdte suksessproduktet.

3Com håper i likhet med andre selskaper, som f.eks. Compaq, som har skilt ut ”internettselskaper” å time gullrushet på Wallstreet.

Nokia
3Com opplyser at 20 prosent av aksjene skal legges ut for salg, mens de resterende 80 prosentene fordeles mellom 3Com-aksjonærene, ifølge Wall Street Journal. Aksjesalget skjer etter den endelige seperasjonen – 26. februar neste år.

Nokia, Motorola og AOL har inngått en avtale om å kjøpe halvannen prosent hver av det nye selskapet. Eierandelene skal sikre implementering av operativsystemet i flere mobilmodeller. AOL vil bruke Palm til mobile Internett-tjenester (blant annet AOL everywhere).

Vokser
Palm rapporterer om en omsetning på nesten halvannen milliard kroner for siste kvartal, noe som er en økning på 50 prosent i forhold til i fjor. Overskuddet for perioden havnet på ca 75 millioner kroner.

Til tross for at Palm har trappet opp salget av sitt operativsystem, utgjør fortsatt salget av PDA-er hele 99 prosent av omsetningen.