Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Corel Linux er best

Nettstedet Cnet.com har testet syv Linux-pakker og utropt Corel Linux til klar vinner: – Det er det suverent beste alternativet for Linux-nybegynnerne, konkluderer testen.

Corel Linux

Corel Linux var den eneste som fikk ni av ti poeng da det velrenommerte nettstedet Cnet testet forskjellige Linux-varianter.

På de neste plassene fulgte Red Hat 6.1 Deluxe og Caldera OpenLinux 2.3 med 8 poeng hver, SuSE Linux 6.2 med 7 poeng, Slackware Linux 7.0 og Debian GNU/Linux 2.1r2 med 6 poeng, og Linux Mandrake PowerPack 6.1 med bare 5 poeng.

Best for begynnere
Cnet lovpriser Corel Linux for dens brukervennlighet, superenkel installasjon, fremragende dokumentasjon og gratis brukerstøtte:

– Det er det suverent beste alternativet for Linux-begynnerne, mener Cnet. Caldera OpenLinux er nesten like enkel å installere og leveres med mer programvare for erfarne Linux-brukere.

For bedrifter med behov for en Linux-server, anbefaler Cnet imidlertid Red Hat Linux 6.1 Deluxe.

Sammen med Windows
Installasjonsrutinen til Corel Linux bruker et grafisk grensesnitt som likner på Windows-installasjonen. Du kan velge å la Linux overta hele harddisken, eller å la det nye operativsystemet sameksistere med Windows. Hvis du velger det siste, vil installasjonen opprette en ny partisjon på harddisken og installere Linux i den.

Maskinvaren blir automatisk identifisert og Corel Linux installerer selv de nødvendige drivere.

Pingvinmaskot medfølger
Standardinstallasjonen legger inn det aller nødvendigste 200 MB, mens fullinstallasjon krever det dobbelte.

En strippet utgave av Corel Linux kan lastes med gratis fra nettsiden linux.corel.com, men pakkeløsningene Standard og Deluxe til henholdsvis 60 og 90 dollar (henholdsvis 480 og 720 kroner) inneholder flere moduler og programmer.

I Deluxe-pakken finner du også en Linux-versjon av strategispillet Civilization, samt en søt Linux-maskot!

Lettlest bruksanvisning
Sammenliknet med Caldera OpenLinux, er Corel Linux en temmelig mager programpakke, men likevel det beste valget for alle som vil lære seg å bruke Linux. Dokumentasjonen (350 sider) er omfattende, men likevel lettforståelig. Corel gir 30 dagers gratis telefonsupport.

– Hvis andre Linux-distributører hadde levert like brukervennlig programvare, ville Linux blitt mer vanlig på hjemme-PC-ene, mener Cnet.

Aksjene økte
På en pressekonferanse i Oslo tirsdag skal Corel demonstrere nye Linux-versjoner av tekstbehandleren WordPerfect og grafikkprogrammet Corel Draw.

Det kanadiske programvarehuset har slitt i motbakke det siste årene, men de nye Linux-produktene har skapt ny interesse for Corel. Torsdag forrige uke økte verdien av Corel-aksjene med 38,4 prosent på Wall Street!