Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Cisco mest populær i Europa

Det er ingen tvil om hvilken nettverksleverandør som er mest populær i Europa: Cisco er ikke bare markedsleder, men også på popularitetstoppen.

Cisco

Det er Datamonitor som har gjennomført en undersøkelse for å finne ut hva europeiske forretningsfolk mener om sine nettverksleverandører – en undersøkelse som altså måler popularitet, ikke markedsposisjon.

Populær blant lederne
Og næringslivslederne er ikke i tvil: Når det gjelder bredbåndsnett, er det Cisco som vinner, med 41 prosent, foran Nortel med 15 prosent og 3Com med 8 prosent på tredjeplass. Cisco er altså fem ganger så populær som 3Com-

Hvis vi ser på lokalnettmarkedet er Ciscos lederposisjon mindre solid, men den er solid nok: 31 prosent holder på Cisco, 3Com er på 2. plass med 22 prosent og Nortel på tredje plass har 15 prosent oppslutning.

Forskjellige på topp
Datamonitors undersøkelse spør også om rangering når det gjelder LAN-løsninger, nettverksadministrasjon og sikkerhetsløsninger. Her er det fremdeles de tre store som tar teten innen LAN-løsninger, mens Hewlett-Packard tar teten innen nettverksstyring, foran IBM.

Når man snakker om sikkerhetsløsninger er det den israelske brannmurleverandøren CheckPoint som dominerer.

Sliter med årtusenet
Den samme undersøkelsen finner forøvrig ut at de europeiske bedriftene fremdeles ikke er ferdige med sitt år 2000-roblem. Dette er enkeltprosjektet som har krevd mest ressurser i år, og arbeidet fortsetter åpenbart frem til siste stund.

Datamonitor mener at dette vil bety problemer for bedriftene også neste år, fordi år 2000 har krevd så mye oppmerksomhet at bedriftene ikke har oppgradert nettverket i pakt med de krav som dagens nettverkøkonomi krever.

Står stille
– At selskaper fremdeles må bruke sine knappe nettverksbudsjetter på år 2000-problemer betyr at nettverket i praksis står stille, sier Datamonitors teknologianalytiker Ian Williams.

– Nye teknologier, så som integrering av tale og data, fjernoppkobling og overgang til ATM må vente inntil man får tilgang til mer tid og penger – og dette er ikke noen måte å måte nettverksutviklingen på, sier han.