Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sony åpner nettbank

Sony er i ferd med å bygge et digert “e-empire” for å selge alt fra forbrukerelektronikk til musikk via nettet. Fredag bestemte de seg for å åpne en egen nettbank.

Sony Musicclip
Fredag kunngjorde Sony at selskapet vil etablere egen nettbank i løpet av to år, melder nyhetsbyrået Reuters. Sony-banken blir sannsynligvis etablert etter overtakelse av en eksisterende bank.

De siste månedene har det innovative selskapet gjort seg bemerket med den sylslanke MP3-spilleren MusicClip og robothunden Aibo, som tidligere omtalt i ITavisen.

Musikk, film, forsikring, telekom og bank
Sonys styreformann Nobuyuki Idei vil forvandle Sony til et kjøpesenter på nettet som også skal omfatte finansielle tjenester. Sony er allerede engasjert i forsikring.

Sony er ikke bare stor på forbrukerelektronikk. Den japanske giganten eier også plateselskaper, filmselskaper og spillfabrikker (PlayStation). Nå bygger selskapet ut et stort fiberoptisk nettverk i samarbeid med Toyota.

Japans nye banker
Tokyo-børsen løftet aksjekursen med 3,7 prosent etter nyheten om nettbank-planene. Sony-banken vil kunne svekke de tradisjonelle japanske bankene som har slitt med store problemer de siste årene.

For fjorten dager bestemte dessuten Ito-Yokado, Japans største og mest profitable dagligvarekjede, seg også for å etablere egen bank.