Hopp til navigasjon Hopp til innhold

PC-telefonen blir gratis

Telenor Nextels IP-telefon., med merkenavnet Interfon PC, blir nå gratistelefon for selskapets faste abonnenter.

Interfon kort
Det vil si – alle som har tegnet såkalt Nextel Plus-abonnement kan ringe fra sin PC til fastnettet i Norge, og til andre PC-brukere, uten at det koster et øre.

Tale over IP
IT-språkets VoiP har endelig fått en norsk forkortelse: ToIP: I stedet for Voice over IP heter det nå Tale over IP eller Telekom over IP.

Det er Norges største Internett-leverandør, Telenor Nextel, som har tatt i bruk det norske uttrykket, ved at Ivar Plathe nå er blitt ”forretningsansvarlig, Telekom over IP i Telenor Nextel AS”.

Kannibalisering
Og det er som ansvarlig for dette forretningsområdet at han nå øker Nextels kannibalisering av Telenors gamle markeder, ved at han gjør IP-telefoni gratis for alle Telenor Nextels Pluss- og Totalabonnenter.

– Hittil har vårt tilbud om IP-telefoni ikke blitt noen gigantisk suksess, siden vi kun har henvendt oss til de forholdsvis få kundene som har vært villig til å betale mest for å få en mest mulig komplett Internett-tjeneste, nemlig Nextels 13 000 Total-abonnenter, sier Ivar Plathe.

– I løpet av det første året har vi fått omlag 1000 kunder på tjenesten. Men vi regner med at antallet brukere blir mye større nå, når vi utvider kundegrunnlaget til vår aller største kundegruppe, nemlig Pluss-abonnentene.

Til 250.000
Til sammen har Telenor Nextel om lag 250.000 av sine 350.000 faste abonnenter i dette segmentet, og det er disse kundene som nå får tilgang til nye tjenestene som følger med Interfon PC 3.0 og som i følge Ivar Plathe medfører en vesentlig økning i brukervennligheten.

Men det er vel likevel begrenset hva man kan tjene på å ta i bruk denne tjenesten: Man må jo likevel være koblet opp til Telenor Nextel via telefon eller ISDN og dermed betale tellerskritt-pris, i tillegg til abonnementet, og man må jo betale 129 kroner i måneden for overhode å ha tilgang til tjenesten.

Dessuten må kundene betale ekstra for all telefoni til mobilabonnenter eller utlandet: Tilbudet gjelder kun til norsk fasttelefoni eller til andre PCer.

Fremfor FriSurf?
Telenor Nextel satser likevel på at dette tilbudet skal gjøre det attraktivt for kundene å velge selskapets betaltjenester, fremfor FriSurf.

– Men hovedgrunnen til at vi i dag ikke kan gå til andre enn våre faste kunder, er at det er her vi har et etablert faktureringssystem, sier Ivar Plathe.

– Det vil jo være nødvendig med en eller annen form for billing (fakturering) hvis vi gir tilbudet til FriSurf-abonnentene, mens utgangspunktet for FriSurf jo nettopp er at brukerne ikke skal få regning for Internett-bruken.

Stikkord: Mobil