Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Interfon med nye muligheter

Interfon PC 3.0, som Telenor Nextel lanserer i disse dager, gir brukerne langt flere muligheter enn de tidligere versjonene.

Målet er å gjøre multimedia-telefoni til et reelt alternativ til vanlig telefoni. Men Nextel tilbyr også «buddy list» som forteller deg hvem av dine venner og bekjente som til enhver tid er oppkoblet på nettet og som du kan snakke med via PCen.

Integrert med NetMeeting
De forholdsvis få som allerede bruker Telenor Nextels Interfon vil med en gang se at 3.0 er en gjennomgripende revisjon av tidligere versjoner.Integrasjonen med Microsofts NetMeeting 3.0 er mye tettere, click-to-call funksjonen baserer seg på Microsofts «call-to» og man får også mulighetene til å kjøre fullverdige datakonferanser via Interfon 3.0

– Det vi ønsker å gjøre, er å tilby flest mulig tjenester i tillegg til vanlig telefoni, sier Telenor Nextels Ivar Plathe.

– Vi kan tilby noe som vanlig telefoni ikke har, nemlig multimedia – og når det gjelder multimedia telefoni er datakonferanse ganske viktig. Microsofts NetMeeting er i dag standard for slike datakonferanser, og den koster ikke noe ekstra for Windows-brukerne.

– Derfor har vi valgt å legge oss så nær opp til Microsoft som mulig både når det gjelder NetMeeting og når det gjelder «click-to-call». Det er enkelt å legge Microsofts callto ut på en hjemmeside – og målet for oss er naturlig nok at vi skal ha click-to-call ut på flest mulig websider.

Buddy List
Fenomenet Buddy List, liste over venner og bekjente som til enhver tid er oppkoblet og som du kan ta kontakt med direkte, har vært en av de viktigste årsakene til at direkte-chat tilbud som ICQ er blitt en stor suksess i USA.

Nå tilbyr Nextel det samme til norske Internett-brukere: Du får hele tiden oversikt over hvem av dine venner som er tilkoblet – og du kan starte en samtale med dem ved ganske enkelt å klikke på navnet deres.

Interfon 3.0 er nå tilgjengelig for Telenor Nextels Pluss- og Totalkunder. Selskapet håper at man etterhvert også skal kunne tilby PC-til-PC-telefoni (og plass på din buddy-list) mot abonnenter hos andre leverandører enn Telenor Nextel.