Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Svensk opprør mot fusjon

I formiddag gikk lederen for Sveriges nest største parti hardt ut mot Teleno/Telia-fusjonen.

-Bryt fusjonen og la selskapene privatiseres hver for seg sier moderaternas Per Westerberg.

Det er med andre ord ikke bare nordmenn som ser ut til å ha fått nok av fusjonsbråket. Også I Sverige øker kritikken etter rot, uenighet og ”gatekamp”.

– Skaper handlingslammelse
Per Westerberg, næringspolitisk talsmann for Moderaterna (de største opposisjonspartiet) og leder i den svenske næringskomite går skarpt ut.

– Et foretak med statlig majoritetseierskap fra to regjeringer skaper konflikter, handlingslammelse og nationale overtoner uttaler han til Tidningarnas Telegrambyrå (TT).

Gå hver sin vei
Westerberg oppfordrer istedet de to selskapene til å gå hver sin vei og komme i gang med en privatiseringsprosess så fort som mulig.

–Den statlige eierdominansen bør umiddelbart brytes og i stedet få private eiere med kommersielle tanker. Det eneste rimelige alternativet er å bryte fusjonen.

Skader alle
I sin iver for privatisering av selskapene fortsetter Westerberg med stadig krassere uttalelser.–Denne fortgående såpeopera skader vitale svensk-norske industrielle interesser, den politiske tiltro og anseelse Sverige har som en kompetent og effektiv base å gjøre forretninger i.

Stikkord: Mobil