Annonse


Svensk opprør mot fusjon

-Bryt fusjonen og la selskapene privatiseres hver for seg sier moderaternas Per Westerberg.

Det er med andre ord ikke bare nordmenn som ser ut til å ha fått nok av fusjonsbråket. Også I Sverige øker kritikken etter rot, uenighet og ”gatekamp”.

– Skaper handlingslammelse
Per Westerberg, næringspolitisk talsmann for Moderaterna (de største opposisjonspartiet) og leder i den svenske næringskomite går skarpt ut.

– Et foretak med statlig majoritetseierskap fra to regjeringer skaper konflikter, handlingslammelse og nationale overtoner uttaler han til Tidningarnas Telegrambyrå (TT).

Annonse


Gå hver sin vei
Westerberg oppfordrer istedet de to selskapene til å gå hver sin vei og komme i gang med en privatiseringsprosess så fort som mulig.

–Den statlige eierdominansen bør umiddelbart brytes og i stedet få private eiere med kommersielle tanker. Det eneste rimelige alternativet er å bryte fusjonen.

Skader alle
I sin iver for privatisering av selskapene fortsetter Westerberg med stadig krassere uttalelser.–Denne fortgående såpeopera skader vitale svensk-norske industrielle interesser, den politiske tiltro og anseelse Sverige har som en kompetent og effektiv base å gjøre forretninger i.

Annonse