Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Compaq lager PDA med mobil

I løpet av år 2000 kommer Compaq til å satse hardt på håndholdte maskiner og fremfor alt modeller med innebygde GSM-telefoner. Selskapet har allikevel ikke bestemt operativsystem ennå.

Compaq Aero

– Ifølge våre beregninger vil det bare ta tre år før PDA-ene går forbi de tradisjonelle PC-ene i antall, og snart kommer vi til å kannibalisere vår eget PC-marked, sier Kasper Rørsted i Compaq, ifølge Computer Sweden.

Raskt til nettet
Det er ikke bestemt hvordan de nye produktene skal se ut, men Compaqs mål er at de fremfor alt skal gi en rask tilkobling til nettet.

– Vi har lang erfaring med håndholdte maskiner basert på Windows CE, men det er langt i fra sikkert at vi vil benytte dette operativsystemet for de kommende produktene, sier Rørsted.

Ikke viktig
Kasper Rørsted tror dessuten ikke at spørsmålet om hvilket operativsystem eller prosessor er spesielt interessant.

– Framover kommer ennå mer arbeid med datamaskiner skje gjennom bruk av PDA-er og for kunder er ikke den valgte plattformen det viktigste, men hva man kan gjøre med apparatet, sier han, ifølge den svenske avisen.

Samarbeid
De første prototypene av Compaqs kombinerte mobiltelefon og PDA ble vist frem i september og vil bli å finne i butikkene i midten av år 2000.

– Når det gjelder mobilteknologien er dette ubrutt mark for oss og vi kommer derfor til å samarbeide med selskaper som er eksperter på områder, sier Rørsted, som allikevel ikke vil avsløre om hvorvidt det er Nokia, Ericsson eller Motorola som for det spennende oppdraget.