Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mobil-kampen tilspisser seg

En, til nå, hemmelig Telia/Telenor-utredningen vil legge selskapets mobilvirksomhet til Norge – til protester fra svenskene.

I dag, onsdag, sitter styreleder Jan-Åke Kark (bildet) og resten av Telenor/Telia-styret i møte. Plasseringen av de viktige forretningsområdene mobil og Internett blir trolig hete diskusjonstema. For nå tilspisser den nasjonale kampen seg.

Mobil-utredning
Det er den svenske avisen Dagens IT som avslører utredningen, som skal være utført av to svensker og to nordmenn i det nye konsernet. I tillegg har den norske konserndirektøren Arve Johansen, med ansvar for mobil, vært med.

De to svensken skal i følge Aftenposten (ikke overraskende) gå inn for å legge mobilvirksomheten til Sverige. Hovedargumentet skal være at Sverige har mer teknologisk kompetanse og mer industri innen mobiltelefoni. Et av argumentene for å legge mobilvirksomheten til Sverige skal være at det allerede finnes 70.000 mobil-ingeniører i Sverige.

Nordmenn for Norge
Mens de norske representantene i den interne Telenor/Telia-gruppen selvsagt går inn å legge mobil-virksomheten til Norge og Fornebu. De argumentere for Norge av regionalpolitiske hensyn.

Aftenposten siterer fra Arve Johansens anbefaling (oversatt fra svensk):

”Forretningsområdet mobil kommer i det norske landskapet til å trone høyt over alt annet og trekke til seg oppmerksomhet og ressurser som ikke må undervurderes. Samlet blir det derfor undertegnedes anbefaling at man legger hovedkontoret for forretningsområdet mobil kommunikasjon til Oslo”.

Stikkord: Mobil