Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Landskamp om mobil

Telenor og Telia er midt oppe i rene skjære landskampen om hvem som skal få de viktige hovedkontorene for virksomhetene innen mobil og innen Internett.

Telianor

Det pågår fortsatt en voldsom kamp mellom Telenor og Telia om plassering av de forskjellige forretningsområdene. Fra norsk side har det vært et spesielt fokus på mobilområdet, hvor Norge kan vise til gode resultater gjennom både den nasjonale og internasjonale virksomheten til Telenor Mobil.

Telenor FoU ligger også langt fremme i forberedelsene av tredje generasjon mobiltelefoni, kalt UMTS (Universal Mobile Telecommunications System).

– Dømt til å tape
– Dette er en duell som Telenor og Norge før eller siden er dømt til å tape, sier en sentralt plassert kilde i Telenor, som fortsetter:

– Noen sier at dette ikke er landskamp, men det er faktisk det dette er. Vi kan godt innbille oss at dette skal være en fair kamp, hvor begge parters argumenter i utgangspunktet skal telle like mye og det kun skal tas hensyn til markedsmessige forhold. Slik er det imidlertid ikke.

Norge er flinkere
Andre kilder sentralt i Telenor Mobil er mer optimistiske.

– Telenor har vært mye flinkere enn Telia til å forsvare markedsandeler. Vi er fullt på høyde når det gjelder teknologi og utvikling. Men når det gjelder det forretningsmessige har Norge vist seg best. Det burde veie tungt når man på sentralt hold hevder at det skal være de forretningsmessige argumentene som avgjør hvor hovedkontorene skal bli lagt.

– Tormod ingen garanti
– Kampen ble i praksis avgjort i det øyeblikket det ble besluttet at hovedkontoret skulle legges til Stockholm, sier en av kildene til ITavisen.

– Uansett hvor hovedkontorene for de forskjellige forretningsområdene legges nå i første omgang, er jeg overbevist om at de før eller siden havner i Stockholm uansett.

Og mange nordmenn tror at Hermansen er en garanti for at norske interesser skal bli ivaretatt både nå og i fremtiden. Men husk at Hermansen etter all sannsynlighet er helt ute av selskapet innen tre år!

Stikkord: Mobil