Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Du må godta WAP-reklame

HELSINGFORS: Om et år eller to må du finne deg i å bli lastet ned med reklame når du WAP-surfer. Nokia tror reklame kommer til å bli mer og mer vanlig.

Nokia 7110 (fokus)
Robert Ek i Nokia har lenge jobbet med WAP (Wireless Application Protocol). Blant annet har han forsøkt å selge WAP til operatører.

Han er ikke i tvil om at reklame blir like vanlig på mobiltelefonen som det er på Internett i dag.

Ingen ulempe
Ifølge Ek behøver det slett ikke være noe ulempe. Han ser for seg at du kan få tjenester gratis dersom du godtar reklame.

For ungdom, som mange mener kommer til å være de største brukerne, vil muligheten til å betale med å godta reklame være midt i blinken.

Gratistjenester
– Dersom man godtar reklame får man tilgang til tjenestene billigere, sier Ek.

Det kan se ut til at reklamefinansiert fasttelefoni ikke har blitt noen stor suksess. Men Ek vil ikke samenligne WAP-reklame med de gratistjenestene som finnes på fasttelefoni.

Bestemmer selv
Dessuten tror Ek at det etterhvert blir opp til hver enkelt å avgjøre om man vil se reklame.

– WAP-terminalen blir en personlig sak, og mye mer personlig enn PC-en er i dag. Du skal ikke se bort i fra at du om en tid kan skreddersy sin egen WAP-portal der du får akkurat de tjenestene du vil ha, sier Ek.

Madonna-tilbud
Han viser til et eksempel der du ønsker å sjekke topp 10-listen for musikk.

De som velger gratis tilang til listen via WAP, kan eksempelvis få et tilbud om å kjøpe den siste CD-en til Madonna til redusert pris.

Stikkord: Mobil