MP3-jukeboks med musikkvideo

MusicMatch

MusicMatch

MusicMatch Jukebox versjon 4.4 har tatt i bruk den kombinerte video- og audioteknologien Microsoft Windows Media.

Programvaregiganten har innledet et samarbeid med vesle MusicMatch i håp om at det nye jukeboksprogrammet skal underminere stillingen til den dominerende RealNetworks-standarden.

Annonse

Ripper CD-platene
Jukeboksprogrammet MusicMatch kan spille inn (encode) låtene på en CD-plate til MP3- eller WMA-format (Windows Media Audio), og avpille musikken.

MusicMatch bruker en MP3-encoder som er laget av det tyske Fraunhofer-instituttet (som utviklet MP3 i 1992). I sammenliknede tester rangeres lydkvaliteten fra Frauenhofer-enkoderen høyere enn Xing-enkoderen som brukes av konkurrenten RealJukebox.

Videoen virker ikke
Nye MusicMatch Jukebox kan derimot håndtere både lyd og bilde, og vise musikkvideoer i et lite vindu midt i avspilleren. Vinduet viser ellers omslaget av platen som spilles.

RealJukeboks trenger hjelp av søsterprogrammet RealPlayer for å avspille streaming video. MusicMatch skal kunne håndtere alt. Da vi installerte den nye versjonen, sviktet imidlertid både videofunksjonen og internettoppkoblingen! Nå venter vi på versjon 4.5…

4,5 millioner brukere
MusicMatch (www.musicmatch.com) håndterer imidlertid musikken helt fortreffelig, og versjon 4.4 har en mye bedre organisering av musikkbibliotekene.

RealJukebox (www.real.com) fra RealNetworks har over 13 millioner registerte brukere, mens MusicMatch Jukebox har 4,5 millioner. Lettversjonene av programmene er gratis, og avspillerne kan selvfølgelig dresses opp med forskjellige skins.

Annonse
Annonse