Hopp til navigasjon Hopp til innhold

En gigahertz i PC-en neste år

På denne tiden neste år er sannsynligvis PC-er med Intel 733 MHz- og AMD 750 MHz-prosessorer lavprismodeller. Kraft-PC-ene kjører på en GHz.

Kraft-PC

Mandag denne uken lanserte AMD sin Athlon 750 MHz-prosessor, og passerte derved den ferske rekorden til Intel Pentium III 733 MHz. AMD lover å lansere sin en GHz Athlon-prosessor i løpet av andre halvår 2000.

AMD er kanskje nærmere målet enn de vil si. Første kvartal år 2000 kommer AMDs 800 MHz brikke, og produsenten er forlengst i gang med 850 og 900 MHz Athlon-prosessorer.

Pentium blir raskere
Intels nyeste Pentium III (Coppermine) kommer sannsynligvis i 750 MHz-utgave tidlig på nyåret, og med 800 MHz senere i første kvartal.

– Deretter følger 866 og 933 MHz, forteller Pat Gelsinger som leder Intels Desktop Products Group til nyhetstjenesten ZDNet.

Raskere prosessor i ermet
Pentium III-brikken vil kanskje komme opp i en GHz, men Intel har også en raskere prosessor i ermet. Den har foreløpig fått navnet Willamette, og skal kunne prestere både 1GHz og mer.

Willamette kommer sannsynligvis på markedet i slutten av tredje kvartal år 2000.

Prisfall på kraft-PC-er
Kampen AMD og Intel har avfødt billigprosessorene Intel Celeron og AMD K6, og resultert i kraftig prisfall på enkle PC-er.

Det beinharde kappløpet mellom AMD og Intel om den første 1 GHz-prosessoren, kommer nå til å presse prisene på kraft-PC-ene nedover, mener ZDNet.