Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Trådløs landing på Gardermoen

Trådløse nett for næringslivets reisende rulles snart ut. Norges første ”hete punkt” kommer på Gardermoen i vinter, forteller markedssjef Kenneth Holter (bildet) i Wireless Communication.

Holter, Kenneth

Nokia anslår at 70 prosent av de som reiser for bedriften har med seg en bærbar datamaskin. De fleste av disse har bruk for å koble seg til Internett

– Det er ikke så lenge siden jeg kunne si til sjefen min: Sorry, jeg rekker ikke deadline, jeg er ute av mitt kontor, og er på reise, forteller visepresident Vesa Walldén i Nokias avdeling for internettkommunikasjon.

– Men det kan jeg ikke si så mye lenger. Det vil stadig komme flere punkter på flyplasser, jernbanestasjoner, hoteller, konferansesentre der det vil være mulig å koble seg trådløst til Internett.

Først på Gardermoen
– Vi regner med å sette opp trådløst – i første rekke i lounger på Gardermoen, forteller markedssjef Kenneth Holter i Wireless Communication. Det trådløse utstyret kommer fra Nokia.

Og det kan komme snart. Luftfartsverket vurderer nå hvilke nettleverandører de skal velge. Når det er avgjort er småting som gjenstår før det kan settes opp trådløse linker.

– Så til vinteren kan en jobbe den timen en sitter og venter på et forsinket fly, sier Holter.

Ukjent pris
Hva det vil koste for brukere å koble seg til det trådløse nettet, og bruke Internett eller e-post, er ennå ikke avklart. Heller ikke om det blir tilsvarende ”samtrafikk” for forskjellige Internettabonnement.

– Men trolig slipper en unna eget abonnement for hver flyplass. Men systemet for avregning er ennå ikke på plass, sier Nokias Walldén.