Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Fredelig løsning på teleoppkjøp

Alt tyder på at det som tidligere denne uken så ut til å resultere i verdens største fiendtlige oppkjøp nå går mot en fredligere løsning.

Ifølge den svenske avisen Dagens Industri utelukker ikke Mannesmann-sjefen Klaus Esser en fredelig løsning med Vodafone.

– Det krever imidlertid at Vodafone kommer med et bud som Mannesmanns eiere kan akseptere, sier han. Esser tror likevel at hans selskap har større muligheter til å vokse på egen hånd enn sammen med Vodafone.

Så lenge det fiendtlige budet sto, sank Mannesmanns aksjer. Fredssignalene onsdag har endret dette. Selskapets aksjer steg med fire prosent.

Vennlig kampanje
Onsdag så også store annonser dagens lys i tyske aviser. Innholdet i kampanjen fra Vodafones side rettet seg mot Mannesmanns ledelse:

”Kjære Mannesmanns-ledelse. Ingen kan mobiltelefoni bedre enn oss to sammen. Slik var det. Slik er det. Slik burde det være også i fremtiden!”, skriver Vodafone i det Dagens Industri karakteriserer som en vennlig annonse.

Vodafone har også startet en sjarmoffensiv overfor Mannensmanns ansatte. Arbeidsplassene er tryggere i et verdensledende selskap er argumentet som gjelder.

Oppkjøp startet oppkjøp
Vodafone er verdens største mobilselskap med 29 millioner abonnenter. Mannesmann er Europas største med 21 millioner abonnenter.

Konflikten skyldes i stor utstrekning at Mannesmann i sommer kjøpte britiske Orange og dermed etablerte seg på et av Vodafones hovedmarkeder.

Annonse
Stikkord: Mobil