Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor anmelder datainnbrudd

Telenor Nextel har vært utsatt for innbrudd i en tjenermaskin som inneholder historisk informasjon om enkelte av selskapets kunder.

Deskill
Selskapet hevder i en pressemelding nå å ha kontroll over situasjonen og at de har gjenopprettet det de kaller ”normalt sikkerhetsnivå”.

Så på kunder
Personene som brøt seg inn kunne lese og endre informasjon til omlag 500 av Telenor Nextels bedriftskunder. Det er avdekket at de som brøt seg inn har lest informasjon om 20 av disse kundene.

Kontoene til disse kundene er rutinemessig sperret og kundene blir kontaktet direkte av Telenor Nextel.

– Alvorlig
Telenor Nextel ser meget alvorlig på innbruddet. Selskapet er kjent med at det i hackermiljøet er tilgjengelig informasjon som tilsier at innbruddet var muliggjort av flere grove brudd på selskapets sikkerhetsrutiner.

Det er derfor iverksatt omfattende undersøkelser av hendelsesforløpet internt i selskapet. Inntil disse undersøkelsene er avsluttet vil ikke Nextel spekulere i hendelsesforløpet.

Telenor understreker at Nextel har tatt fullt ansvar for å løse problemet, men ettersom det her er begått lovbrudd vil forholdet blir politianmeldt.