Hopp til navigasjon Hopp til innhold

PC-kamera blir digikamera

Det elegante PC-kameraet Video Blaster WebCam Go (bildet) kan hektes løst fra PC-en, og puttes i lomma som et enkelt digitalkamera. Billig er det også!

Creative-WebCam
Det kan både ta stillbilder og videosnutter.

Creative Labs har begynt å levere det portable Video Blaster WebCam Go-kameraet til norske PC-butikker. PC-kameraet tar vanligvis opp videosekvenser fra sin plass på toppen av PC-skjermen. Men hvis du vil ta stillbilder andre steder i huset, eller på byen, kan du bare hekte av kameraet og putte det i lomma.

Lagrer 90 stillbilder
Video Blaster WebCam Go er egentlig ikke noe digitalkamera, men har likevel innebygd 4 MB minne for stillbilder. Det er nok til 90 bilder med 640×480-punkters oppløsning som lagres i JPEG-format.

Et innbygd LCD-display viser innstillingsmulighetene. To AAA-batterier sørger for strøm. Kameraet har en listpris på 1.600 kroner med moms.

USB-tilkobling
Når du tar kameraet med på tur, folder du opp den delen av kameraet som inneholder linsen, og putter det i den medfølgende bærevesken med magebelte.

Når du kommer hjem igjen, kobler du kameraet til PC-en via USB-kontakten, og overfører bildene fra minnet. Stillbildene og videosnuttene kan deretter vedlegges e-posten.

Full programpakke
Video Blaster WebCam Go, som krever Windows 98, følges av en programpakke med bildehåndteringsprogrammene PhotoMAX og WebCam Monitor, samt Microsoft NetMeeting, Internet Explorer 5 og MediaRing Talk ’99.

Video Blaster WebCam Go er nå klar for julehandel i databutikkene. Norske distributører er CHS Electronics AS og Actebis Computer AS.