Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Hemmelig ID gir WAP-trøbbel

Hemmelig mobiltelefonnummer har skapt problemer for WAP-tilbyderne. Nå jobber blant andre NetCom på spreng for å tilby WAP-handel også for kunder med skjult ID.

wap-pizza
Peppes Pizzas IT-sjef, Henry Karlsen, skjønte at noe måtte være galt når ITavisen ikke nådde frem med sin pizzabestilling via WAP (Wireless Application Protocol), se lenke til egen sak i bunnen.

Skjult ID er problemet
Etter en del testing var forklaringen enkel: Abonnenter med hemmelig eller skjult mobilnummer kan ikke bruke WAP-telefoner til å bestille og kjøpe varer.

Men nå har Peppes Pizza ordnet opp i problemet.

– De som har skjult nummer på sitt mobilabonnement blir nå rutet direkte til en annen side. På den siden må du taste inn sitt telefonnummer og en kode, sier Karlsen til ITavisen.

Gjenkjente ikke
Koden du taster inn i tillegg til telefonnummeret er den koden du oppga til Peppes Pizza da du registrerte deg for WAP-tjenesten.

Da ITavisen mandag på ny forsøkte, fungerte WAP-bestillingen uten problemer.

Problemet var nemlig at om du ringte med fra et hemmelig nummer så klarte ikke datamaskinen som mottok bestilling å kjenne deg igjen. Derfor var det umulig å få bestillingen til rett person.

Ny løsning snart
Per G. Andersson, teknisk ansvarlig for produktutvikling hos NetCom, sier at selskapet jobber hardt med en løsning som skal gjøre det mulig å WAP-handle selv om man har skjult ID.

– Løsningen som kommer er lik den Peppes Pizza har laget. Vi regner med å ha den klar i løpet av et par uker, sier Andersson.

Boxman i desember
Han sier at NetCom så langt har prioritert å få på luften de tjenestene selskapet tilbyr i dag, og tatt andre ting etter hvert som de har dukket opp.

Foreløpig er det bare Peppes Pizza som tilbyr handletjeneste via WAP. Når Boxman kommer med sin i desember har NetCom sannsynligvis løst problemet med skjult ID.

Stikkord: Mobil