Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Zoom vant nettets Oscar

Norske Zoom, som satser på å hjelpe norske forbrukere til å finne de beste tilbudene på populære produkter, vant den prestisjefylte prisen IP Top 99 Awards.

IP Top Award

Dette er en pris om fremstilles som Internetts svar på filmbransjens Oscar.

Hjelper forbrukerne
Tjenesten www.zoom.no hjelper norske forbrukere med å sammenlikne tilbud på populære produkter i norske og utenlandske nettbutikker.

Tjenesten sammenlikner tilbud på mobiltelefoner, bruktbiler, bøker, datautstyr, dataspill, film og musikk og har en guide til mer enn 1.000 nettbutikker i hele verden som leverer direkte til Norge.

Mange om benet
Zoom Network fikk prisen torsdag kveld i forbindelse med konferansen Interactive Publishing’99 i Zürich i Sveits. Selskapet får prisen ett år etter at det ble etablert.

Zoom var nominert som en av tre europeiske Internett-tjenester i sin kategori, Special Interest. I alt 327 nettsteder konkurrerte om fire priser.

– Dette er vi veldig glade for, sier gründeren William Klippgen til NTB.

Mye å spare
Han mener forbrukerne i Internettbutikker legger vekt på tre ting: Pris, pris og pris.

– Vi har erfart at det går an å spare 40 prosent på mobiltelefoner her i Norge dersom man bare er prisbevisst, sier Klippgen.

Utvider i Norden
De siste par månedene har selskapet Zoom begynt å tjene penger på sin virksomhet via reklameinntekter på sine nettsider og ved provisjon av nettbutikkenes salg. Selskapet, som har sitt utspring i Forskningsparken AS i Oslo, har Posten som sponsor.

Innen nyttår kan også svenske og danske forbrukere ta i bruk den prisbelønte Internett-tjenesten.