IP Top Award

Annonse


Zoom vant nettets Oscar

IP Top Award

Dette er en pris om fremstilles som Internetts svar på filmbransjens Oscar.

Hjelper forbrukerne
Tjenesten www.zoom.no hjelper norske forbrukere med å sammenlikne tilbud på populære produkter i norske og utenlandske nettbutikker.

Tjenesten sammenlikner tilbud på mobiltelefoner, bruktbiler, bøker, datautstyr, dataspill, film og musikk og har en guide til mer enn 1.000 nettbutikker i hele verden som leverer direkte til Norge.

Annonse


Mange om benet
Zoom Network fikk prisen torsdag kveld i forbindelse med konferansen Interactive Publishing’99 i Zürich i Sveits. Selskapet får prisen ett år etter at det ble etablert.

Zoom var nominert som en av tre europeiske Internett-tjenester i sin kategori, Special Interest. I alt 327 nettsteder konkurrerte om fire priser.

– Dette er vi veldig glade for, sier gründeren William Klippgen til NTB.

Mye å spare
Han mener forbrukerne i Internettbutikker legger vekt på tre ting: Pris, pris og pris.

– Vi har erfart at det går an å spare 40 prosent på mobiltelefoner her i Norge dersom man bare er prisbevisst, sier Klippgen.

Utvider i Norden
De siste par månedene har selskapet Zoom begynt å tjene penger på sin virksomhet via reklameinntekter på sine nettsider og ved provisjon av nettbutikkenes salg. Selskapet, som har sitt utspring i Forskningsparken AS i Oslo, har Posten som sponsor.

Innen nyttår kan også svenske og danske forbrukere ta i bruk den prisbelønte Internett-tjenesten.

Annonse