Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bankkort liker ikke mobil

Etter hvert som mobiltelefonene blir mindre og mindre blir det mer og mer vanlig å legge dem i lomma, for eksempel sammen med kredittkortene. Men det kan straffe seg.

mobil og kredittkort
ITavisen har den siste tiden fått tips fra flere lesere som har opplevd at kredittkortene blir avmagnetisert og nullet etter å ha vært i kontakt med mobiltelefoner.

Sammenheng?
Hva som er grunnen til dette er usikkert. Ifølge Torgeir Hammer, produksjonsansvarlig i DnB Kort, har man ikke klart å finne noen sammenheng mellom stråling fra mobiltelefoner og avmagnetiserte kort.

– Vi har ikke klart å verifisere noen sammenheng etter å ha ringt og mottatt samtaler med mobiltelefoner som har lagt i nærheten av kredittkort.

Metall ødelegger
– Derimot vet vi at metall som kommer i kontakt med kredittkort kan gjøre kortene ubrukelig, sier Hammer til ITavisen.

Ericsson er kjent for å lage solide mobiltelefoner, der flere modeller har en magnesiumramme. Men nå kan det altså vise seg at disse telefonene kan ødelegge kredittkort hvis de kommer i kontakt med hverandre.

Bruk kortholder
– Vi anbefaler kortbrukere å legge kortene i små kortholdere, enten med en metallside slik at kortet ikke blir brettet eller rett og slett noe som beskytter mot kontakt med metall. Når metall gnikkes mot magnetstripen på kredittkortet ødelegges magnetstripen og kortet fungerer ikke, sier Hammer.

Han sier også at de som får ødelagt sitt kort kan bestille nytt, men det tar fra tre til fem dager.

Hvis du vil være på den sikre siden kan det altså være lurt å skille mobiltelefonen og kredittkortene dine.

Stikkord: Mobil