Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Internett gjør verden ”lettere”

Europasjef for Cambridge Technology Partners, Theo Schnitfink mener Internett snur opp ned på økonomien. Han peker på at USAs eksport har blitt 50 prosent lettere per dollar, og at tradisjonell industri blir stadig mindre.

E-handel (tegning)

På et seminar ved Handelshøyskolen BI onsdag om den “nye økonomien” var Internettpredikanten fra Cambridge skråsikker på at Internettrevolusjonen kommer raskere enn de fleste tror.

Intellektuell
Immaterielle verdier, som software og annen intellektuell eiendom er framtidens blir stadig mer dominerende del av næringslivet, sa Schnitfink på seminaret.

Flere dollar per kilo
Han peker på at Amerikansk eksport har blitt 50 prosent lettere per dollar i løpet av de siste årene. Da tenker han ikke bare på Microsofts software, men også amerikanske biler er lettere og forurenser mindre, datamaskiner blir mindre og folk vil etterhvert bytte til mobile enheter.

Han understreker at sysselsettingen innen produksjon av tradisjonelle fysiske varer har falt, mens informasjonsindustrien har økt arbeidsstokken med 15%

Opp/ned
– Jeg liker å bruke en analogi fra oppfinnelsen av elektrisitet. Tidligere var boliger i første etasje dyrest, til tross for at utsikten er langt bedre på toppen.
Så snart elektrisiteten strakk seg til boligblokker, og heiser ble standardvare snudde prisstrukturen seg på hodet.

På samme måte vil Internett snu tradisjonelle forretningsmodeller og prisstrukturer på hodet.
Han peker på eksempler fra dagens nettøkonomi, der nettlesere etterhvert ble gratis, nå gis datamaskiner bort for å knytte deg til en internettleverandør.