Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor kutter mobilprisene

Billigere tellerskritt for mobilen. Lavere pris på SMS-meldinger. Lavere startavgifter enn konkurrenten NetCom. Dette er hovedpunktene i Telenor Mobils siste utspill.

Motorola v3688 (sølv)

Prisduellen mellom Telenor og NetCom fortsetter. Nå kutter Telenor Mobil prisene sine så mye at selskapet går glipp av 250 millioner kroner i omsetning. Det tilsvarer omlag 150 kroner per mobilkunde.

Nøyaktig pris
Det viktigste er at strukturen endres på GSM-nettet. Nå blir det startpris også på Telenor Mobils tjenester. Samtidig blir det taksering for hvert sekund du snakker, mens NetCom takserer for perioder á 15 sekunder.

– Ny teknologi gjør det mulig å gå bort fra det gamle systemet med tellerskritt-taksering, hvilket gir en langt mer fremtidsrettet og riktig prising. Kundene vil ikke lenger betale for mer enn nøyaktig den samtaletiden som er benyttet, sier adm. direktør Stig M. Herbern i Telenor Mobil.

Startpris kommer
Sekundtaksering og startpris innføres fra 1. februar 2000. Tekstmeldinger blir også billigere. Ifølge Telenors utregninger tilsvarer tilbudet en netto prisreduksjon på 250 millioner kroner i år 2000, eller 7 prosent.

Det innføres også en startpris på 45 øre for alle samtaler.

– Startprisinnføringen er en følge av at vi må ha priser som samsvarer med våre kostnader, sier Herbern og understreker at Telenor Mobil med denne prisomleggingen følger samme utvikling som blant annet Telenor (fastnett) og Telia.

Å innføre startpris er blitt vanlig internasjonalt, som en følge av moderne takseringssystemer og økende datatrafikk.

Stikkord: Mobil