Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Gir skolehjelp med baktanker

Nasjonalt Læremiddelsenter har alliert seg med næringslivet for å få fart på IKT-satsingen i skolen her i landet. Kritiske ytringer tilbakevises. Også av statsråd Jon Lilletun (bildet).

Lilletun,Jon

I går lanserte Nasjonalt Læremiddelsenter (NLS) en rammeavtale om overføring av nyere brukte datamaskiner fra næringslivet til skoleverket. Alternativ Data skal stå som operatør av ordningen og Microsoft skal levere operativsystem.

Også en rekke andre dataleverandører, blant dem Fastweb, Compaq og TeleComputing er knyttet til ordningen.

Kritikk
Kritiske røster mener dette smaker av kynisme fra leverandørenes side. De lærer brukerne å bli kjent med sine produkter og kan dermed være sikre på at de anvender disse også i fremtiden.

På pressekonferansen da rammeavtalen ble presentert i går avviste statsråd Kirke og undervisningsminister Jon Lilletun denne kritikken. Hans utgangspunkt var at ingen var utestengt fra å gjøre denne investeringen.

– Hele databransjen var blitt gjort kjent med rammene for denne satsingen i skolene, sa Lilletun, og det er opp til hvert enkelt selskap å delta.

Fair konkurranse
Dette er fair konkurranse og databransjen bør kjenne sin besøkelsestid, mente statsråden blant annet. Det ble også vist til at næringslivets deltagelse i IKT-satsingen i skolen ikke er prinsipielt forskjellig for bruken av annet skolemateriell.

– Det står også forlagenes navn på skolebøkene som brukes som læremiddel i skolen, sa Lilletun.