Hopp til navigasjon Hopp til innhold

WAP med barnesykdommer

NetCom vil være i førersetet. Derfor lanserer selskapet sin WAP-tjeneste i dag. En tjeneste du inntil videre bare må godta er ustabil.

Nokia 7110

– Vi har valgt ikke å vente til WAP er 110 prosent klar. Vi lanserer nå og lærer underveis, sa adm. direktør i NetCom Terje Christoffersen under en pressekonferanse i dag, mandag.

Kontinuerlig utvikling
NetCom-sjefen hadde ikke tro på at WAP (Wireless Application Protocol) noen gang ville være ferdig utviklet.

– Det vil nok skje en kontinuerlig utvikling, sa Christoffersen.

Han la vekt på at NetCom har valgt å være tidlig ute, så får heller brukerne godta at WAP-tjenesten til selskapet kan være litt ustabil i starten.

WAP-pizza
ITavisen har ikke testet tjenesten, men ifølge en pressemelding kan du med noen tastetrykk bestille rykende fersk pizza. Du kan også sjekke HIT 40-listen, og så bestille akkurat den CD-en du ønsker.

Hvis du er i tvil om du har dekning på kontoen kan mobiltelefonen sjekke saldoen. En annen mulighet er å søke om et nytt lån via WAP-tjenesten.

Internett i lomma
For å bruke de nye mobiltjenestene, er det nødvendig med en telefon med WAP-teknologi.

– Disse telefonene vil endre folks hverdag, og gir en forsmak på hvordan mobiltelefoner vil bli benyttet. Nå går vi snart rundt med ”Internett i lomma”, sier Christoffersen i pressemeldingen.

Gammelmåten best?
Alle NetCom-abonnenter får tilgang til WAP-tjenestene. Prisene er de samme som for å ringe til en annen NetCom-abonnent. Det er ingen egen abonnementsavgift.

Om du skal benytte deg av Telenors tjenester må du betale det samme som det koster å ringe en Telenor-kunde fra ditt NetCom-abonnement.

Inntil videre må du altså regne med at NetComs WAP-tjeneste er noe ustabil. Så da spørs om det ikke er like greit å ringe på gammelmåten.

Annonse
Stikkord: Mobil